Tävling 2016

”Modern Retro”.

 

Valfria färger och tekniker.

1:a placering – ”Finns i sjön”, Erika Larsson, Torestorp

Uppfyller mottot mycket väl. Är en dekor i Stig Lindbergs anda, som sas speglar hans kynne. Det är en stiliserad teknik som påminner om Stig Lindbergs egna bilder. Den är enkelt men snyggt målad. Utmärkt teknik och en dekor väl anpassad till godset. Roligt med reven som anpassats till locket. Lock och burk stämmer väl överens. Alla fiskar har sin egen uppsyn. Dekoren ger ett ”busigt” intryck.

 2:a placering – Fyrkantig burk med stad, Ewa Stjernqvist, Täby

Uppfyller mottot mycket väl. Ger en påminnelse om Stig Lindberg, en känsla v Annorlunda stad”. Dekoren ger en upplevelse av charmig naivitet.

Tekniken är mycket god med fin pennteckning och fina fonder. Burken är väl vald till dekoren. Det är en viss poäng med den icke färglagda sidan av burken. Dekoren upplevs väl även från hörnen.

 3:e placering – ”Sylt och mos”, Gun Svensson, Veddige

Mottot är mycket väl uppfyllt, dekor och burk ger en klar känsla av 50-tal, färgerna är väl valda retrofärger. Även trälocket hjälper till att skapa retrokänsla. Dekoren väl vald till burkens karaktär.

Mycket god teknik, de tydliga bredpenseldragen och den annorlunda pennteckningen skapar spänning. Dekoren ligger väl på godset och de olika ytorna gör att dekoren blir intressant.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tillbaka till Galleriet